Családi élet

Házasélet várandósság idején

PDF Nyomtatás E-mail
Családi élet

házasélet várandósság alattHa terhes vagy, attól még nem lép életbe automatikusan a szex tilalom. Vannak azonban olyan esetek, mikor valóban jogos a megszorítás. Melyek ezek?

 

Fiú-lány terhesség: tényleg van különbség?

PDF Nyomtatás E-mail
Családi élet

Sokan meggyőződéssel vallják: egészen másként érezték magukat kislányukkal való terhességük során, mint mikor a kisfiúkkal voltak várandósak. Valóban van különbség, vagy csak szóbeszéd az egész?

 

Jó anyaként profi babysitter is lehet!

PDF Nyomtatás E-mail
Családi élet

Manapság nem könnyű egy kismamának. A Gyes nevetséges összege semmire sem elég, s a baba 2 éves kora táján megfogalmazódik benne: jó lenne kiegészíteni jövedelmét. Nem könnyű azonban olyan munkát találni, amit a saját lurkó mellett is el tud látni, s még pénzt is keres vele. A megoldás: legyen profi babysitter! Gyakorlati tanácsok a kezdéshez!

 

Milyen változásokat hozott az életedbe az anyává válás?

PDF Nyomtatás E-mail
Családi élet

Mi minden változik meg életedben a baba megérkezésével? Talán inkább jobb úgy feltenni a kérdést; mi az, ami nem változik. A kismama életvitelét és gondolkodásmódját bizony alaposan átrendezi az anyaság édes érzése.

 

 

Hogyan birkózzunk meg a szülés utáni kimerültséggel?

PDF Nyomtatás E-mail
Családi élet

Gyakorló kismamák praktikus tanácsai, hogy néhány órás alvás mellett is frissnek érezzük magunkat.

 

Szülés utáni depresszió

PDF Nyomtatás E-mail
Családi élet

Mi a szülés utáni depresszió és mi az okozója?

Bizonyos fokú érzelmi gyengeség, sérülékenység természetes a szülést követően. A legtöbb kismamában ilyenkor ellentmondásos, zavaró érzések kavarognak.

 

Érzelmi kötődés az újszülöttel

PDF Nyomtatás E-mail
Családi élet

Amikor a szakemberek kötődésről, ragaszkodásról beszélnek, akkor ezen a baba és a közted kifejlődő intenzív érzelmi kapcsolatot értik. Ez az az érzés, amely arra késztet, hogy szeretettel és gyengédséggel áraszd el a kicsit, vagy akár egy száguldó kamion elé vessd magad, hogy megóvd - szükség esetén.

 

 

Szex a terhesség alatt

PDF Nyomtatás E-mail
Családi élet

Az egészséges terhes nők többsége, minden gond nélkül folytathatja szexuális életét egészen a magzatvíz elfolyásáig, vagy akár a szülés kezdetéig. A szeretkezésnek semmilyen káros hatása nincs a babára nézve. A magzatvíz és az anyaméh erős izmai óvják a babát, míg a méhnyakat lezáró nyákdugó távol tartja a fertőzéseket.