Egészség a szülés után

Újszülött érkezett a családba

PDF Nyomtatás E-mail
Egészség a szülés után

újszülött érkezik a családbaAmikor kisbaba születik és az újdonsült szülők hazatérnek az aprósággal, a család eddigi élete fenekestől felfordul. Ami korábban jól bevált rutin volt, az attól a pillanattól bizonytalanná válik. Összehangolt és átgondolt napirendre van szükség, hogy a harmónia újra visszaálljon.

 

Rendszertelen menstruáció szoptatás idején

PDF Nyomtatás E-mail
Egészség a szülés után

menstruáció szoptatás idejénGyakran előfordul, hogy a szoptatós kismama menstruációja kimaradozik, késik, vagy akár hosszú hónapokig szünetel. Az sem ritka, hogy szoptatás alatt teljesen megszűnik a havi vérzés és csak az elválasztást követően normalizálódik.

 

Megereszkedett mellek szoptatás után

PDF Nyomtatás E-mail
Egészség a szülés után

Ha tartósan szoptattad kisbabádat, valószínűleg nem ismeretlen fogalom számodra a megereszkedett mell problémája. A tükör előtt állva hitetlenkedve nézel végig magadon: mivé váltak az egykor oly formás kebleid? Kétségbeesett gondolatok törnek rád, melybe még akár a plasztika is belefér...

 

Koplalás: gyors siker vagy reménytelen próbálkozás?

PDF Nyomtatás E-mail
Egészség a szülés után

Szülés után kismamák sokasága kénytelen szembenézni az elhízás rémével. Sokan vannak, akik a gyors és látványos eredmény érdekében önkínzó koplalásba kezdenek és ettől várják az azonnali, látványos fogyást, ami mintegy varázsütésre megoldja az említett gondot. Nem árt hát tisztában lennünk a koplalás testi és lelki következményeivel.

 

Fogyókúra: tornával vagy anélkül?

PDF Nyomtatás E-mail
Egészség a szülés után
Bizony sok kismamának kell szembesülnie azzal szülés után, hogy felszedett jó néhány kilót.  Itt-ott merész hurkácskák, zsírpárnák nőttek rá észrevétlenül, s egy idő után ez egyre zavaróbbá válik számára. Talán nekünk sem ismeretlen ez a helyzet, s hamar megszületik a döntés: változtatnunk kell! ( Figyelem! Intenzív diétával és testmozgással járó fogyókúrába csak akkor tanácsos kezdeni, ha már nem szoptatunk, ellenkező esetben tejünk csökkenhet, elapadhat!)
 

Szülés utáni inkontinencia, vizelettartási zavar - amiről "nem illik" beszélni...

PDF Nyomtatás E-mail
Egészség a szülés után

Már előre retteg egy-egy tüsszentés előtt? Nem mer egy jóízűt nevetni, mert fél, hogy szégyenben marad? A vizelettartási gondokból eredő szorongás szinte minden szülésen átesett nőt megtalál, ám ezt mindenki igyekszik gondosan eltitkolni. Biztos, hogy ez a célravezető megoldás? Biztos, hogy csöndben szenvedve együtt kell élni ezzel a teherrel?

Hol kapható? Klikk ide!