Gyermeknevelés

Rossz gyerek a hangos gyerek?

PDF Nyomtatás E-mail
Gyermeknevelés

alap zajszintLenke néni, aki nemrég ment nyugdíjba, óvónőként vasszigorral fegyelmezte csoportját. A csoport minden gyereke szinte „vigyázz állásban“ várta az utasítást, játszani csak teljes csöndben lehetett. Az óvoda dolgozói csodájára jártak a „szuper fegyelmezett“ gyerekeknek. Lenke néni nyugdíjba ment, helyére pedig egy demokratikus elveket valló, fiatal óvó néni került.

 

Hiszti a bevásárlóközpontban

PDF Nyomtatás E-mail
Gyermeknevelés

A hiszti kezeléseTipikus kép: anyuka, kisgyermekével a karján bevásárolni indul. Sok szülő tisztában van vele, mekkora hőstett ez, különösen, mikor egy méregdrága játékot akar üvöltve megvetetni a csemete.

 

Túlzottan gyámoltalan

PDF Nyomtatás E-mail
Gyermeknevelés

túlzott félénkségElőfordul, hogy a gyermek túlságosan is zárkózott, félős, gyámoltalan, ha idegen környezetbe, ismeretlen helyre kerül. Ekkor sírva bújik édesanyja biztonságot nyújtó ölébe, ahonnan igen nehéz őt kicsalogatni. Hogyan közelítsünk az ilyen személyiséggel bíró gyermek felé?

 

Dacos a gyerek, mit tegyek?

PDF Nyomtatás E-mail
Gyermeknevelés

dac kezeléseFőként kisgyermekkorban jellemző, de idősebbeknél is előfordul a dacosság, amit sok szülő nem tud megfelelően kezelni. Kétségbeesésében igyekszik mindent megtenni a csemete kedvéért, hátha ezzel enyhíthető az ellenállás. Biztos, hogy ez a célravezető hozzáállás a felnőtt részéről?

 

Sikeres lesz-e gyermekem? Mitől függ mindez?

PDF Nyomtatás E-mail
Gyermeknevelés

sikeres gyerekKiemelkedő tehetség, kimagasló teljesítmény az óvodában, iskolában... Valljuk be, szülőként mindannyian erről álmodunk. De vajon mitől függ gyermekünk legtökéletesebb kibontakozása?

 

A gyereknek hazudni? Lehetetlen!

PDF Nyomtatás E-mail
Gyermeknevelés

A gyereknek nem tudsz hazudni!Nem mintha sok felnőtt nem próbálkozna ezzel, ám ne gondoljuk, hogy a gyerek bedől a trükközésnek. Csemeténk szavak nélkül is pontosan tudja, mit gondol, mit érez a felnőtt. Akkor is, ha épp az ellenkezőjét próbálja bizonygatni.

 

Tehetséggondozás: mit tehetünk szülőként?

PDF Nyomtatás E-mail
Gyermeknevelés

tehetséggondozás gyerekkorbanHa szeretnénk, hogy gyermekünk olyan és annyi fejlesztést, megtámogatást kapjon, ami alapot ad maximális kibontakozásához, mindenek előtt figyeljük őt. Figyeljünk érdeklődési körére, igényeire és szolgáljuk ki ezeket.

 

Mese dominó, matricás album és egyéb „hülyeségek“?

PDF Nyomtatás E-mail
Gyermeknevelés

törp dominó„Ezt nem hiszem el, mese-dominó csere-bere klub alakult a facebook-on! Megbolondultak ezek a szülők?“ - fakadt ki egy három gyerekes anya, aki szerint csak egy nagyobb baj van annál, ha a gyerek ilyesmit gyűjtöget: ha a szülő is támogatja ebben.

 

Az én álmom a gyerek álma?

PDF Nyomtatás E-mail
Gyermeknevelés

gyerek sztár"Lánykoromban óta vágyom a hírnévre és az elismerésre. Apróbb sikereim voltak ugyan az életemben, de átütő eredményeket nem tudtam elérni. Sem a szépségemmel (pedig csinosnak tartanak), sem az alakommal (pedig megszállottként sportoltam, sportolok), sem az eszemmel (pedig több diplomát is szereztem). Szeretném, ha a lányomnak sikerülne, ami nekem nem!" - vallott a 40 éves Judit.

 

Nem szólok rá, majd magától megtanulja

PDF Nyomtatás E-mail
Gyermeknevelés

liberális nevelésA 3 éves kisfiú egyre lendületesebben pörgeti a forgószéket, míg egyszer csak hatalmas csattanással a földön landol. A gyerek ordít, az anyuka őt szidja. A 2 éves kislány elmélyülten nyalogatja a húsbolt pultját és a kirakat üvegét. Az ő édesanyja sem szól a gyerekre. Mint mondja, tanulja meg magától, a saját kárán.

 

Retteg a kutyáktól...

PDF Nyomtatás E-mail
Gyermeknevelés

kutyától való félelem... panaszolta Dóra, akinek fia azóta félt minden ebtől, mióta a szomszéd acsarkodó kutyája megijesztette. Dóra és a család többi tagja régóta szeretett volna saját kutyát, ám a fiúcskára való tekintettel erre még nem került sor.

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL