Kisiskoláskor (6-10 év)Designed by:

Gyermekre varva
PG 53 Mini mikroszkóp: Tanuld meg használni! PDF Nyomtatás E-mail
Keszitsd fel testedet!

PG 53 ovuulációs teszt„Babát akarunk, ezért beszereztem a PG 53-at, hogy behatároljam a peteérésem. Hiába próbálkozom azonban, semmit nem látok benne. Mit rontok el?“ - kérdezi Zsófi, akinek sokat segítene, ha megtudná az ovulációja idejét. Hasznos tanácsok a PG 53 használatával kapcsolatban:

 
Gyermekvállalás: mikor vágjunk bele? PDF Nyomtatás E-mail
Egzisztenciális biztonság

Szerelmük virágzása idején a párok gyakran esnek abba a csapdába, hogy néhány hónapos ismeretség után gyermeket terveznek. Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy a párkapcsolatok többsége mesésen indul, ám a hasonló folytatás senkinél sem borítékolható.

 
Állapotosan a munkahelyen PDF Nyomtatás E-mail
Egzisztenciális biztonság

Amennyiben egészséges vagy, terhességed problémamentes és a munkahelyi környezet sem tartogat veszélyeket a babára nézve, akkor egészen a szülés előtti utolsó napokig folytathatod a munkát. A terhesség vége felé egyre fáradékonyabb leszel, ilyenkor nem árt egy kicsit lassítani a tempón. Mártírkodásra nem ez a legalkalmasabb idő. Ha módod van hamarabb elkezdeni szülési szabadságodat, akkor élj a lehetőséggel! A törvény lehetőséget biztosít arra, hogy a szülés várható időpontját megelőző 28 nap bármelyikén megkezd szülési szabadságodat, és ezzel egyidejüleg jogosultá válsz a Terhességi-gyermekágyi segélyre. (Bővebben a családtámogatatás menüpont alatt olvashatsz az ellátásról.) Használd ki ezt a kis időt lazításra, pihenésre és elmélkedésre. A baba érkezése után jó ideig erre úgysem lesz időd. 

 
A családi kasszáról fiatal szülőknek PDF Nyomtatás E-mail
Egzisztenciális biztonság

Az újszülött érkezése gyökeresen megváltoztatja a család anyagi körülményeit. Hirtelen alacsonyabb bevétellel kell számolnotok, hiszen az egyik szülő csak részben, vagy egyáltalán nem dolgozik. Mindehhez párosul egy határozottan magasabb összegű kiadási oldal, amit a költséges babaholmik és az esetlegesen babysitterre, dadára fordított összegek generálnak elsősorban.

A következőkben néhány támpontot adunk ahhoz, hogy a gyermek érkezésére anyagilag is könnyebb legyen felkészülni. 

 
Készülj a terhességre! Néhány jótanács a babavállalás küszöbén PDF Nyomtatás E-mail
Keszitsd fel testedet!

Partnereddel úgy döntöttetek, hogy elérkezett a gyermekvállalás ideje? Mielőtt tettek követnék az elhatározást, várjatok még 1-2 hónapot. Ahhoz, hogy önmagadnak és a babának is a legjobb esélyeket biztosítsd, fel kell készülnöd erre az életreszóló eseményre testileg-lelkileg. Összegyűjtöttünk néhány fontos dolgot, amelyek segíthetnek abban, hogy tested a legjobb formába hozd a gyermekvállalás előtt.

 
Szexuális pózok gyermeknemzéshez PDF Nyomtatás E-mail
Keszitsd fel testedet!

Igaz, hogy egyes szexuális pózok előnyösebbek a teherbeesés szempontjából?

Növeli-e az orgazmus a teherbeesés esélyét?

Célszerű fekve maradni az aktus után? 

 
Tíz tennivaló leendő apukáknak gyermekvállalás előtt PDF Nyomtatás E-mail
Keszitsd fel testedet!

Nem jellemző a férfitársadalomra, hogy gyermekvállalás előtt tanácsadó könyveket forgatnának, vagy a korábbinál jobban odafigyelnének az életmódjukra és a környezetükre. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy a gyermekvállalás sikere 50 %-ban a férfin múlik, tehát a leendő édesapáknak ugyanúgy fel kell készülniük a gyermekvállalásra, mint a hölgyeknek. Ha pároddal a közeljövőben gyermeket szeretnétek, akkor a következő összeállítás segítségedre lehet abban, hogy a magad részéről hozzájárulj, kedvesed sikeres és egészséges terhességéhez.

 
Testsúlyindex PDF Nyomtatás E-mail
Keszitsd fel testedet!

Testsúlyindex kiszámítása: súly (kg-ban) osztva a magasság (méterben mért) négyzetével.

Optimális értekek:

  • Nőknél: 18,5  - 25  között,
  • Férfiaknál: 20  - 25 között

Példa: Ha egy nő 160 cm és 60 kg, akkor a testsúlyindexe: 60/(1,60*1,60)=23,44. Ez az érték a 18,5 és a 25 között van, tehát optimális.

 

 
SZERETETKÖNYV PDF Nyomtatás E-mail
könyvek gyerekre varva

szeretetkonyv

Öt év után, hetvenedik születésnapjára új könyvvel jelentkezik a magyar spirituális irodalom legnépszerűbb mestere. A Jóskönyv, amely huszonharmadik kiadását éli, és elérte a kétszázezres példányszámot, sokunkat avatott be sorsunk és önmagunk új szemléletébe.