Ki játszik ilyet?

PDF Nyomtatás E-mail
Iskolaérettség

fejlesztojáték mintaSzórakoztató és könnyen kivitelezhető játék ötlet ovisoknak, mellyel egyszerre több tanulási képesség is fejleszthető! A szem-kéz koordináció, a finommotorika, a grafomotorika és a téri tájékozódás professzionális, otthoni fejlesztéséhez!


Az alábbi játék ötlet a Trabi Gabi és Lurkó Ferkó iskola előkészítő program egyik játéka. A teljes fejlesztőprogram megrendelhető itt:
http://fejlesztes.gyermeksziget.hu/a-trabi-gabi-rally-team-felvetelt-hirdet-5-7-eves-ovodasok-szamara

Trabi Gabi és Lurkó Ferkó át akartak kelni a városon, ám óriási dugóba kerültek. Kiderült, hogy útépítési munkálatok miatt áll a forgalom, a munkások pedig igen lassan dolgoztak. Lassan épült az út, az autósok türelme pedig fogytán volt. Dudálás, türelmetlenség, mérgelődés vette kezdetét.
Segíts az útépítő munkásoknak!

a) Vágj ki különböző színű dekor kartonból kb. 4x7 cm. nagyságú téglalapokat! (A mérésnél, előrajzolásnál szüleid segíthetnek.) Rajzolj szaggatott terelővonalakat az út elemek közepére! Ha ezzel készen vagy, kezdetét veheti az útépítés. Az út elemeket a következőképpen rakd ki:

A szőnyeg bal széléről induljon az út: jobbra > jobbra > le > jobbra > fel > jobbra > le > le > balra > balra > le > jobbra > le > balra > balra

Az út elkészült, indulhat a forgalom! Köszönjük a segítségedet, sok autós nevében is!

b) Az út elejétől indulva vezesd végig Trabi Gabit az úton! Nevezd meg, mikor milyen irányba halad!