Kisiskoláskor (6-10 év)Designed by:

Szexuális pózok gyermeknemzéshez

PDF Nyomtatás E-mail
Keszitsd fel testedet!

Igaz, hogy egyes szexuális pózok előnyösebbek a teherbeesés szempontjából?

Növeli-e az orgazmus a teherbeesés esélyét?

Célszerű fekve maradni az aktus után? 

Igaz, hogy egyes szexuális pózok előnyösebbek a teherbeesés szempontjából?

Egyenlőre nem bizonyított, hogy egyes szexuális pózok előnyösebbek lennének másoknál. Sokak szerint azok a pózok célszerűbbek, amelyek biztosítják a spermium minél közelebbi pozicionálását a méhszájhoz (pl. a misszionárius póz), bár ezt hiteles tanulmánnyal még senki sem támasztotta alá.

A legfontosabb mégis a megfelelő időzítés! Teherbeesés szempontjából a legelőnyösebb, ha az aktus, az ovuláció előtt 1-2 nappal történik, majd célszerű megismételni az ovuláció napján is.

Növeli-e az orgazmus a teherbeesés esélyét?

A közhiedelem szerint az a nő, aki partnere magömlése után éri el a csúcspontot, nagyobb eséllyel eshet teherbe a többieknél. Tanulmányt még erre vonatkozóan sem végeztek, de mindenesetre jól hangzik.

Bár orgazmus nem szükséges a fogamzáshoz, viszont az tény, hogy az orgazmussal járó méh-összehúzódások, segíthetik a spermium könnyebb előrejutását a petevezeték felé. (Ugyanilyen fájdalommentes, önkéntelen összehúzódások történnek az ovuláció környékén is.) 

Célszerű fekve maradni az aktus után?

Ahogy az előző kérdésekre, erre vonatkozóan sem készült hiteles felmérés, mely alátámasztaná az egyik, vagy a másik oldalt. Egy biztos; ártani nem árt. Amennyiben fekve maradsz az aktus után 15 percig, akkor lehetővé válik, hogy több spermium maradjon a hüvelyben. Persze amikor spermák millióiról beszélünk egy-egy ejakuláció alkalmával, könnyen belátható, hogy rengeteg spermium marad a hüvelyben akkor is, ha az aktus után azonnal felállsz.

Jótanács: Ha már több mint egy éve próbálkoztok sikertelenül (vagy 3-6 hónapja, és 35 év feletti vagy), illetve ha a ciklusaid rendszertelenek, akkor feltétlenül látogass meg egy meddőségi szakrendelést, ahol biztosan találnak megoldást problémádra.