Ááá, még gyereke sincs, hogy érthetne a gyerekek nyelvén?

PDF Nyomtatás E-mail
Óvodai élet

gyermektelen pedagógusSokan úgy vélik, nem lehet jó óvónő, tanító vagy tanár, akinek középkorú nőként nincs saját gyermeke. Tévedés! Számtalan eset bizonyítja, hogy a gyermektelen nők is legalább annyira (sok esetben még jobban is) rá tudnak hangolódni az aprónépre, mint a gyerekesek. Miért van ez így?


A gyermektelen nők sokszor épp azért választják a pedagógusi pályát, mert valamiképpen ki akarják tölteni a lelkükben tátongó űrt. Számukra a munkájuk nem szakma, hanem hivatás. Szívvel-lélekkel mindent beleadnak, hiszen gyermeki mosolyt elsősorban munkahelyükön kaphatnak.

A  gyermektelen pedagógusok jobban tolerálják a konfliktusokat, hiszen magánéletükben jóval kevesebb hasonló szituációval találkoznak. Ők sok esetben türelmesebbek, megértőbbek.

Előbbiek természetesen nem azt bizonyítják, hogy a gyermekes pedagógusok kevésbé lennének alkalmasak a pályára, vagy azt, hogy minden gyermektelen pedagógus szakmája csúcsán van.

Cikkünknek egyetlen célja van: eloszlatni azt a tévhitet, hogy a gyermektelen pedagógus kevesebbet ér szakmájában. Becsüljük meg őket is!