Egészség újszülött korban: a kutacs jelentősége PDF Nyomtatás E-mail

kutacsÚjszülött baba szülőjeként gondosan oda kell figyelni a pici testének jelzéseire. Ilyen például a fejtetőn található kutacs állapota.

 
Újszülött érkezett a családba PDF Nyomtatás E-mail

újszülött érkezik a családbaAmikor kisbaba születik és az újdonsült szülők hazatérnek az aprósággal, a család eddigi élete fenekestől felfordul. Ami korábban jól bevált rutin volt, az attól a pillanattól bizonytalanná válik. Összehangolt és átgondolt napirendre van szükség, hogy a harmónia újra visszaálljon.

 
Április elsejei tréfa - én így csináltam. PDF Nyomtatás E-mail

áprilisi tréfaKislányom még tipegő 2 éves volt, mikor szinte hetente látogattuk meg a környékbeli nagy cipőáruházat. Ennek legfőbb oka az volt, hogy minden kis mamusz szinte azonnal tönkrement néhány napos viselet után. Általában a talprész ragasztása vált el, így a cseregarancia nem is volt kérdéses. Észrevettem, hogy a férjemnek egyre kínosabb, hogy már megint reklamációt intézünk, így gondoltam egy merészet, és megtréfáltam.

 
Az önálló öltözködés tudománya PDF Nyomtatás E-mail

önálló öltözködésNem csak és nem elsősorban saját kényelmünket szolgálja, ha a csemetét önálló öltözködésre buzdítjuk és mind nagyobb teret, lehetőséget adunk erre. A gyerek szempontjából is igen hasznos mindez.

 
Babysittert keres? Mire érdemes figyelni? PDF Nyomtatás E-mail

a jó babysitter ismérveiElérkezettnek látják az időt, hogy szemük fényét más felnőtt felügyeletére, gondoskodására bízzák? A leendő babysitter, akit most kiválasztanak, több lesz családjuk számára, mint egyszerű alkalmazott, hiszen majdhogynem új családtagként érkezik életükbe.

 
Tanulni a szünetben? Felejtsd el, anya! PDF Nyomtatás E-mail

nem akar tanulniBeköszöntött a tavaszi szünet, és ha ezzel együtt nem is érkezett meg a madárcsicsergős jó idő, azért meglehetősen lankad már ilyenkor a tanulás iránti érdeklődés. Mit tehet ilyenkor egy szülő?

 
Óvodaválasztás: bevonjuk-e a gyereket? PDF Nyomtatás E-mail

óvodaválasztásMég szakmai körökben is vitatott, hogy az óvodaválasztás előtt álló szülők mennyire vonják be mindebbe a gyermeket. "3 évesen még nem szabad ilyen súlyú döntést a gyerekre ruházni!" - mondják egyesek, míg mások épp az ellenkezőjét tartják.

 
FIGYELEM! POÉNGYÁROS KERESTETIK! PDF Nyomtatás E-mail

áprilisi tréfaTe is megtréfáltad már szeretteidet, barátaidat április elsején? Írd meg nekünk történetedet, hátha a tiéd lesz a legütősebb április elsejei tréfa!

 
Ellenőrizzük-e a kisiskolás leckéjét? PDF Nyomtatás E-mail

önálló tanulás kisiskoláskorbanSokszor ellentmondásosak az erről alkotott vélemények. Míg egyik szülő esküszik arra, hogy valódi önállóság csak az önállóan elvégzett munka és az azért vállalt felelősség nyomán alakulhat ki, addig mások úgy tartják, kell egy minimális külső kontroll az első 2-3 évben. Melyik a helyes?

 
Beszédhiba: otthoni segítség PDF Nyomtatás E-mail

beszédfejlesztés otthonBeszédhibás a gyerkőc? Te is sokat segíthetsz, ne hagyj mindent a logopédusra! Nem is tehetnéd, hiszen az otthoni gyakorlás mindennapos feladat kell, hogy legyen. A szakember olyan gyakorlatokat, olyan játékokat ad fel "házi feladatnak", amik folyamatos szinten tartást igényelnek. Csak úgy fog fejlődni a gyermek beszéde, ha erre nap, mint nap sort kerítetek.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL