Fogmosás óvodáskorban: segítséggel vagy anélkül? PDF Nyomtatás E-mail

fogmosás óvodáskorbanFogmosás a reggeli tisztálkodás során, délben az óvodai ebéd után és este, lefekvés előtt. A gyerekek, - jó esetben, - már megszokták, beépült napirendjükbe a rendszeres fogápolás, ám felmerül a kérdés: szükséges-e mindebben segítenünk nekik?

 
Vezetsz vagy anyáskodsz? PDF Nyomtatás E-mail

figyelemelterelés vezetés közbenA kérdés jogos, hiszen számos baleset tanúskodik arról, mennyire veszélyes, ha vezetés helyett a gyerkőc igényeire koncentrálunk. Kérek egy zsebkendőt..., leesett a játékom..., Nézd, ott van egy hatalmas traktor... számtalan olyan helyzet adódik, mikor a szülő figyelme elterelődhet a vezetésről.

 
Ha a gyerek váratlanul lebeteszik az iskolában PDF Nyomtatás E-mail

iskolai balesetMi a teendő, ha a gyermek belázasodik vagy komolyabb sérülést szenved az oktatási intézményben?

 
Tehetséggondozás: mit tehetünk szülőként? PDF Nyomtatás E-mail

tehetséggondozás gyerekkorbanHa szeretnénk, hogy gyermekünk olyan és annyi fejlesztést, megtámogatást kapjon, ami alapot ad maximális kibontakozásához, mindenek előtt figyeljük őt. Figyeljünk érdeklődési körére, igényeire és szolgáljuk ki ezeket.

 
Te most lógsz, fiacskám? PDF Nyomtatás E-mail

Iskolai lógásAz iskolákat, iskolásokat érintő változások egyik sarkalatos pontja, hogy az iskoláskorúnak látszó gyerekeket a rendőr bekísérheti az iskolába, amennyiben iskolaidőben utcán vagy egyéb nyilvános helyen (moziban, plázában, stb.) tartózkodnak.

 
A modern kor csapdája PDF Nyomtatás E-mail

tv és számítógépTudta Ön, hogy a gyerekek zöme átlagosan 8-10 órát tölt naponta képernyő előtt? Bár a számítógépes játékok és a tévé műsorok között is akad néhány valóban hasznos gyöngyszem, mégsem szabad túlzásba vinni ezek használatát. Miért?

 
A gyereknek hazudni? Lehetetlen! PDF Nyomtatás E-mail

A gyereknek nem tudsz hazudni!Nem mintha sok felnőtt nem próbálkozna ezzel, ám ne gondoljuk, hogy a gyerek bedől a trükközésnek. Csemeténk szavak nélkül is pontosan tudja, mit gondol, mit érez a felnőtt. Akkor is, ha épp az ellenkezőjét próbálja bizonygatni.

 
Fejlesszük játékosan az óvodást! PDF Nyomtatás E-mail

iskolaérettségSok szülő esik abba a hibába, hogy nagycsoportos korú gyermekét "mini iskolásként" próbálja felkészíteni a sulira. Előveszi a kis táblát, a krétát vagy akár egy olvasókönyvet, majd igyekszik tanítani. Úgy véli, ha idejében megismerteti a betűkkel, számokkal, sokkal könnyebb dolga lesz az iskolában. Biztos ez?

 
Mese dominó, matricás album és egyéb „hülyeségek“? PDF Nyomtatás E-mail

törp dominó„Ezt nem hiszem el, mese-dominó csere-bere klub alakult a facebook-on! Megbolondultak ezek a szülők?“ - fakadt ki egy három gyerekes anya, aki szerint csak egy nagyobb baj van annál, ha a gyerek ilyesmit gyűjtöget: ha a szülő is támogatja ebben.

 
Figyelem! Gyerekrablási kísérlet a fővárosban! PDF Nyomtatás E-mail

gyerekrablásFokozott óvatosságra int minden szülőt a XIII. kerületi Hunyadi Mátyás Általános Iskolában történt gyerekrablási kísérlet!

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL