Striák a terhesség idején PDF Nyomtatás E-mail

striaSok kismama életét keserítik meg a striák vagy másképpen terhességi csíkok. Mit lehet tenni ellene?

 
A gyermek szülői megtámogatása PDF Nyomtatás E-mail

szülői támogatásAkár problémás gyermekről van szó, akár jól vagy átlagosan fejlettről, minden esetben elengedhetetlen az aktív szülői támogatás. Fontos, hogy minden szükséges és elvárható segítséget adjunk meg a csemetének, legyen szó fejlesztőfoglalkozáson való rendszeres részvételről, tehetséggondozásról vagy egyszerűen a tanulás figyelemmel kíséréséről.

 
Óvodai csendes pihenő: miért muszáj minden gyereknek? PDF Nyomtatás E-mail

óvodai alvásÁltalában nagygyermekes szülők problémája, hogy 6 éves csemetéjének miért kell feküdnie az óvodai csendes pihenő alatt. Sokan felháborodottan adnak hangot nemtetszésüknek, és bizony könnyen röpködnek a "lusta az óvó néni" kezdetű kritikák is.

 
Köszönj szépen! PDF Nyomtatás E-mail

illemszabályok, gyermeknevelésGyermekünket, sok más illemszabály mellett, erre is meg kell tanítani. Ne várjuk el tőle, hogy magától jöjjön rá, mit illik és mit nem.

 
A náthát ki kell kezelni! PDF Nyomtatás E-mail

a nátha veszélyeiSok kisgyermekes szülő abba tévhitbe ringatja magát, hogy "egy kis nátha nem a világ, nem is érdemes foglalkozni vele. Ettől még nyugodtan mehet bölcsibe, oviba a gyerek" Miért muszáj mégis figyelmet szentelnünk a dologra?

 
Az önvédelmi sport csak durvaságra nevel? PDF Nyomtatás E-mail

önvédelmi sport lányoknakMóni szeretné, ha 9 éves kislánya elkezdene sportolni. A gyermek lelkes, motivált, így már csak a sportág kiválasztása maradt kérdéses. Unokatestvére kick-boxra jár, ahová őt is hívja, ám édesanyja még bizonytalan. Vajon nem lenne testhezállóbb valami igazán lányos sportágat választani?

 
Név választás a babának PDF Nyomtatás E-mail

névválasztásKisherceg, Dagobert, Tícia, Zselyke, Orfeusz, Vazul...
megannyi szokatlan, különleges keresztnév, melyet sok szülő előszeretettel választ gyermekének. Vajon jól teszik?

 
Házasélet várandósság idején PDF Nyomtatás E-mail

házasélet várandósság alattHa terhes vagy, attól még nem lép életbe automatikusan a szex tilalom. Vannak azonban olyan esetek, mikor valóban jogos a megszorítás. Melyek ezek?

 
Féltékeny a testvérére PDF Nyomtatás E-mail
testvérféltékenységAndi kislánya 2 éves volt, mikor a kishúga megszületett. Szemmel láthatóan nagyon örült a kis jövevénynek, szüleihez és rokonaihoz hasonlóan ő is próbált aktív részese lenni a csodának. Ám egy nap váratlan esemény történt…
 
Szobatisztaságra nevelés: mikor kezdjük el? PDF Nyomtatás E-mail

készen áll-e a szobatisztaságra?"Ahány ház, annyi szokás"- ahogy a mondás tartja. Van, aki 2 éves korban tartja ideálisnak a bilire szoktatást, míg mások 3 éves kor előtt semmiképpen sem látják elérkezettnek az időt. Akadnak azonban olyanok is, akik már a baba 1 éves korában odaragasztanák a babát a bilire. Vajon melyik az ideális időpont?

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL