Szülés, a gyermek születése

Otthonszülés: megnyugtató körülmény vagy felelőtlenség?

PDF Nyomtatás E-mail
Szülés, a gyermek születése

Nagy vihart kavart a Geréb Ágnesre kiszabott 2 éves börtönbüntetés. Szinte nincs ember az országban, aki ne hallott volna a híressé-hírhedtté vált szülész-bába eddigi tevékenységéről, amely nagyon megosztotta a közvéleményt. Az otthonszülés lehetősége sok, fehér köpenytől és kórházi körülményektől rettegő kismama számára jelenthet lelki megnyugvást, de vajon milyen veszélyekkel jár ez? Megéri a kockázatot?

 

Császármetszés – természetes szülés pro és kontra

PDF Nyomtatás E-mail
Szülés, a gyermek születése

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

A szülés előtt, különösen első szülés előtt álló kismamák újra és újra megpróbálják elképzelni babájuk világra jöttét. Vajon hogyan, miként fog zajlani a nagy esemény? Vajon mire számíthatnak majd a szülőszobán? Mennyire fog fájni? Mennyi ideig fog tartani? Számíthatnak-e komplikációkra? Ezernyi megválaszolatlan kérdés nyüzsög a fejükben, minek nyomán igyekeznek felkészülni a várható eseményekre.

 

Inkubátor: a kisbabák mentsvára

PDF Nyomtatás E-mail
Szülés, a gyermek születése

Minden alkalommal nagy visszhangot keltenek azon hírek, melyek egy-egy kisbaba kihelyezett inkubátorban hagyásáról szólnak. Ugyanígy történt 2011. januárjában is, mikor egy újszülött kislányt tettek a budapesti, Madarász utcai Kórház inkubátorába. A kórház dolgozói azonnal ellátták a gyermeket, aki várhatóan még néhány hétig az egészségügyi intézményben marad. Ez idő alatt a Gyámügy intézkedik további sorsát illetően, majd várhatóan az örökbefogadó szülőkhöz kerül.